En guide til god teambuilding

Teambuilding er en vigtig del af enhver virksomhed. Et velfungerende team kan være forskellen mellem succes og fiasko, men det er ikke altid let at opbygge et godt team. Der er mange ting, som du skal gøre for at skabe det bedst mulige arbejdsmiljø for dine medarbejdere. Teambuilding-tips som disse kan hjælpe dig med at komme i gang på rette spor

Udarbejd en missionserklæring for teamet

Et team har brug for et fælles mål at arbejde hen imod. Ved at udarbejde en mission statement kan man give teamet retning og fokus. Missionserklæringen skal være klar og præcis, og alle i teamet skal forstå den.

Når du udarbejder en missionserklæring, skal du sørge for at tage hensyn til dine teammedlemmers individuelle styrker og svagheder. Du ønsker at skabe et mål, der er opnåeligt, men udfordrende nok til at motivere dine medarbejdere.

Din missionserklæring behøver ikke at være mejslet i sten. Den kan udvikle sig med tiden, efterhånden som teamet ændrer sig og vokser.

Den bedste måde at finde frem til en god mission statement på er ved at brainstorme med dit team. Hvis du får dem med i idéerne, er de mere tilbøjelige til at acceptere dem.

 Spørg dine medarbejdere, hvad de ønsker af virksomheden

Det er vigtigt at vide, hvad dine medarbejdere vil have ud af deres job. Folk er gladere, når de føler, at de har en vis autonomi og kontrol over deres arbejde, så det hjælper at inddrage dem i processen med at udarbejde en missionserklæring.

Hvis du tilbyder fleksible arbejdstider eller andre frynsegoder, der giver mulighed for større fleksibilitet, skal du sørge for at fortælle dine teammedlemmer, at dette er muligt. Fleksible arbejdsordninger kan være med til at tiltrække talentfulde mennesker, som ellers måske ikke ville overveje at søge job i din virksomhed.

Den bedste måde at fremme en åben kommunikationslinje mellem ledelse og medarbejdere er gennem regelmæssige møder, hvor alle får mulighed for at give deres mening til kende.

Beløn godt arbejde med ros, anerkendelse og belønninger

Hvis du ønsker, at dine medarbejdere skal føle sig værdsat, skal de vide, hvornår de gør et godt stykke arbejde. Hvis nogen på holdet har gjort noget eksemplarisk, skal du sørge for, at han eller hun ved, at det er blevet bemærket og værdsat.

Der er ingen bedre måde at opmuntre medarbejderne på end at lade dem vide, hvilken betydning deres arbejde har haft for virksomheden som helhed. Mens økonomiske incitamenter kan være nyttige for nogle mennesker i visse situationer, virker verbal anerkendelse vidundere med andre.